Frontiera triplă este regiunea de frontieră unde se intalnesc tre 3 țări : Argentina, Paraguay și Brazilia. Deși există multe frontiere triple in lume, aceasta în special, este formata în mod natural prin convergența a două râuri – râul Parana și râul Iguazu.

Frontiera triplă este o zonă turistică importantă, în cadrul subregiunii turistice Región de las Aguas Grandes. Vizitatorii pot vedea Tancredo Neves Internațional, pod care leagă orașul argentinian Puerto Iguazu și vecinul său brazilian, Foz do Iguaçu.. La convergență a frontierelor, fiecare dintre cele trei țări riverane au ridicat un obelisc, pictat în culorile naționale ale țării în care se află. Toate cele trei țări pot fi văzute de la fiecare dintre obeliscuri.

Dintre cele 3 monumente, mai mult accesibilă  este partea argentiniana, deoarece acest punct de reper este foarte aproape de zona urbana din Puerto Iguazu, mai puțin de 2 km de centrul Landmark unde este o piramida pictata cu culori pavilion argentinian (cerul-albastru și alb), și datată 1903 (anul tratatului de frontieră cu Brazilia). Mai departe, putem vedea stalpi cu steagurile celor 3 țări, o insigne câteva plăci și un mic monument al Insulelor Malvine (Falkland Islands). Aproape de monument sunt magazine de cadouri de vânzare de produse locale si suveniruri.

Iguazu Falls, from Brazilian side. Photo credit
triple-frontier-7
Iguazu Falls from Argentine side. Photo credit
triple-frontier-8
Obelisk in Brazilian side. Photo credit
triple-frontier-4